Cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren. Meer info vindt u in onze privacy policy

Nieuw reglement KKUSH

Nieuw reglement KKUSH

Thomas Seberechts

Op 16/08/2023 gaat het nieuwe reglement "GEHOORZAAMHEIDSPROGRAMMA VOOR ALLE HONDEN" van de kkush in voegen.

De doelstellingen van het reglement zijn als volgt:

Het doel van dit programma is de liefhebbers en alle hondeneigenaars aan te zetten om hun hond op te voeden en aan een voortschrijdende africhting te onderwerpen met als basis de gehoorzaamheid. Het programma werd derwijze opgesteld dat alle rassen, zonder onderscheid, er aan kunnen deelnemen.

Aangezien de hond bij een dergelijke vorm van opvoeding en africhting in contact komt met andere honden en personen, zal hij gesocialiseerd worden en/of blijven en meer zelfvertrouwen krijgen. Door de verworven kalmte en gehoorzaamheid en verder door zijn onberispelijk gedrag in gezelschap, zal hij zijn eigenaar allerlei onaangenaamheden besparen wat er toe zal bijdragen dat zijn kansen op behoorlijke resultaten bij diverse keuringen kunnen verbeteren. Het zal zijn loopbaan als tentoonstellingshond zeker niet schaden doch eerder ten goede komen. Het programma kan tenslotte ook een uitgangspunt zijn naar andere disciplines in de hondensport vermits de beoefenaars leren geloven in hun mogelijkheden als opvoeders en africhters.

Het gehoorzaamheidsprogramma kan tot een drievoudig resultaat leiden:

  1. Het behalen van het attest van sociaal gedrag. Hiervoor dient de hond tenminste 9 maanden oud te zijn. Dit attest is vereist voor het bekomen van een werkboek.
  2. Het behalen van het gehoorzaamheidsbrevet dat eveneens door de KKUSH uitgereikt wordt. Bij het behalen van het brevet dient de hond tenminste 12 maanden oud te zijn.
  3. Het deelnemen aan wedstrijden die alleen bestemd zijn voor gebrevetteerde honden. Door het programma in competitie te brengen in de vorm van wedstrijden kan aan het publiek getoond worden wat dit programma vermag voor alle hondenrassen.

Het kan een aansporing zijn voor hondeneigenaars om toe te treden tot een door de KKUSH en de FCI erkende club en in de toekomst enkel verder te werken met honden met een door deze instanties erkende stamboom.

Wat verandert er bij de GHV? Naar analogie van de wedstrijden 'Brevet', 'Programma 1' en 'Programma 2' gaan onze overgangsproeven aangepast worden zodat extra beloningen worden toegestaan.

Bepaling in het reglement:

  • Na elke oefening is het de geleider toegestaan zijn hond kort en op een voor de andere honden niet storende manier te belonen met de stem, de hand of een attribuut (speeltje, beloningssnoepje).

Het volledige vernieuwde reglement kan je vinden op de website van de KKUSH via deze link: Reglement 2023

GHV Logo
Copyright © 2023 CodeKitchen
All right reserved.
Clicky