Cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren. Meer info vindt u in onze privacy policy

Tjeppe Belgian Exposition Champion

Tjeppe Belgian Exposition Champion

Marianne Labeye

Je zal maar als vizsla geboren worden … Meteen krijg je de stempel een all-rounder te zijn met een geweldig voorkomen, een karakter uit de duizend en een ras dat op gebied van erfelijke aandoeningen nog gezond mag genoemd worden. Pijlers waarop een goede vizsla fokker zich zou op moeten baseren.

Met die insteek is in 2020 Artelux Tjeppe geboren. Als pup al toonde Tjeppe zijn wil om te werken voor zijn baas. Al snel werd duidelijk dat hij ook goed in elkaar stak, de resultaten van zijn eerste shows waren navenant. Tjeppe heeft letterlijk en figuurlijk een sterke kop maar met een baasje dat sterk in zijn schoenen staat is hij een enorm fijne hond.

Qua gehoorzaamheid doorliep Tjeppe dan ook vlot alle klassen tot en met de D. In 2022 werd Tjeppe verkozen tot beste reu op de jaarlijkse Vizsla special en sinds kort mag hij zich Belgian show champion noemen. Daar blijft het echter niet bij. Na de nodige trainingen te hebben gevolgd mag Tjeppe zich eveneens erkend reddingshond noemen in het zoeken van vermiste personen.

Een vizsla is weliswaar in eerste instantie een jachthond. Daarin komt Tjeppe helemaal tot zijn recht. Zijn natuurlijke aanleg tot voorstaan op veerwild werd door een Franse keurmeester als uitzonderlijk en van het beste dat ze al gezien had beoordeeld. Als praktisch jachthond is hij op regelmatige basis mee op stap met een jachtpartij. Overal waar hij zijn capaciteiten toont wordt hij terug gevraagd voor de volgende jachtdag. Alles wat Tjeppe onderneemt wordt mee door zijn fokker Artelux opgevolgd. Deze kan gerust zijn dat hij qua fokbeleid op de juiste weg zit want Tjeppe vinkt alle eigenschappen van een all-round vizsla af.

Tjeppe Tjeppe Tjeppe

GHV Logo
Copyright © 2023 CodeKitchen
All right reserved.
Clicky