Beste hondenvriend,

In de naam van de Raad van Bestuur van de vzw Grasheidse Hondenvereniging heten wij u van harte welkom.

Het feit dat u de -voor sommigen nog steeds grote- stap gemaakt hebt naar een hondenschool is al heel belangrijk. Dit getuigt dat u een echt hondenliefhebber bent. Een goed opgevoede hond is in onze huidige maatschappij geen overbodige luxe. Spijtig genoeg zijn er nog steeds veel te veel mensen die het niet nodig vinden hun hond een goede opvoeding te geven. Dit kan tot nare situaties leiden. Een slecht gevolg hiervan is dat vele mensen elke hond als gevaarlijk gaan beschouwen, wat natuurlijk alles behalve waar is. Maar daar gaan we hier niet over uitwijden.

Wij hopen dat u samen met uw trouwe viervoeter veel aangename uren zal mogen beleven. Wij proberen u de nodige kennis bij te brengen om uw hond tot een sociaal en evenwichtig dier op te voeden. Al de oefeningen die in het KKUSH-programma (gehoorzaamheid) zijn opgenomen, vindt men terug in het dagelijkse leven.

Vergeet nooit het basisprincipe: uw hond is een levend wezen; onder uw leiding kan hij/zij het prettig vinden om al die oefeningen te leren, vooral als u hem/haar aanmoedigt en prijst… Onthoud ook dat elke hond zijn eigenheid heeft. Zo kan elk ras uitblinken in een bepaalde discipline in de hondensport.

Samen op weg gaan … is voor u en de GHV een zorg. Laten wij hier samen aan werken!!!

De Raad van Bestuur

 

Masterproef prevalentiestudie "allergie bij de hond in Vlaanderen"

Beste leden, cursisten en sympathisanten, In de ze link kan u alle nodige informatie vinden ivm een masterproef waarvoor onze hulp wordt gevraagd.Om Clarissa Depessemier (studente van UGent) te helpen met haar masterproef vragen we jullie medewerking, als jullie hier zin in hebben. Lees de bijlage en bekijk wat je kan /wil doen.

Namens het bestuur van de BVDS


Uitleg over de masterproef

Geen Jacht op 6-07-18

Belangrijk! Geen Jacht op 6/07/18

Belangrijke mededeling Uitsluitend op 6 juli 2018 geen jacht naar ... More

Vrijdag 6 juli gezellige avondwandeling.

20 jun
Wandeling

Vr 6 juli: Avondwandeling

Een gezellige leuke wandeling op een leuke zomer avond. When the ... More

Clubwedstrijd

20 jun

Zo 2 oktober: Clubmatch

De jaarlijkse uitdaging wederom. Wie o wie zal er nu weer winnen More

 
“A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.” - Josh Billings