Cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren. Meer info vindt u in onze privacy policy

Agility

Agility in de hondensport is een parcours met hindernissen zo snel als mogelijk en foutloos te lopen. De minimum leeftijd van de hond is 9 maand. Het is voor jong en oud en hond en geleider moeten in goede gezondheid verkeren. We trainen op een positieve manier en dat met ervaren instructeurs. Na een kleine proef kan men starten als er plaats is ofwel komt men op een wachtlijst. Kinderen die willen starten moeten deze proef zelf afleggen.

We hebben de beginners, recreanten ,veteranen ,wedstrijdspelers en kids. Bij de beginners leert men alle toestellen aan tot men een volledig parcours kan lopen en later een wedstrijd brevet behalen ofwel naar de groep recreanten doorschuiven.

De recreanten zijn die die niet de ambitie hebben om wedstrijden te lopen maar wel blijven trainen om beter en sneller te worden.

De veteranen zijn honden van minimum 7 jaar en die een hoogte lager springen dan hun normale hoogte. Ook die kunnen een brevet behalen en wedstrijd lopen.

Wedstrijdspelers zijn in 3 groepen verdeeld ( graad 1 , 2 en 3 ). Als men net z’n brevet heeft behaald dan starten die bij graad 1 en na goede resultaten kunnen die over naar graad 2 waar dan ook de parcours wat moeilijker en technischer gaan worden.

Na wat podiumplaatsen kan men zo punten opsparen om zo in graad 3 te kunnen lopen en later aan het Belgisch, Europees en wereldkampioenschap te kunnen deelnemen na een selectie.

De kinderen kunnen ook wedstrijd lopen in een aparte categorie.

Voor meer info kan je contact opnemen met Rita Broeckx rita.broeckx@gmail.com.

GHV Logo
Copyright © 2023 CodeKitchen
All right reserved.
Clicky