Cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren. Meer info vindt u in onze privacy policy

Dog Dance

Doggydance is onstaan in de Verenigde Staten , eind jaren 1980, begin jaren 1990. In België is dogdance begonnen in 1998. De 1ste dogdance groep -The wet nose dancers- werd opgericht in 1999.

Doggydance is ontstaan uit gehoorzaamheidsoefeningen die werden uitgevoerd op muziek (heelwork to music) Een goede basisgehoorzaamheid blijft nodig, maar de oefeningen zijn ondertussen uitgebreid naar allerlei spectaculaire bewegingen (Canine freestyle).

Er zijn dus 2 categorieën: heelwork to music waar de hond dicht in de buurt van de geleider blijft en eerder strakke opgelegde bewegingen uitvoert en de populaire - Canine Freestyle - welke meer fantasierijke oefeningen en op afstand werken heeft. Er wordt ook altijd gelet op de veiligheid van de hond.

Dogdancing is een sport voor iedereen die graag traint met zijn of haar hond en die dansen en muziek leuk vindt. Eigen leeftijd maakt niet uit. Als je echt heel serieus aan de slag wilt, kan voor de hond wel de gezondheid en leeftijd mee gaan spelen bij bepaalde oefeningen …

Voor welke honden is dogdance geschikt?

Alles staat of valt bij de motivatie en het concentratievermogen van je hond! Dogdance vergt veel van mens en hond. De leeftijd, het temperament en ras van de viervoeter spelen daarbij GEEN rol. Wel het doorzettings vermogen van de geleider. Creativiteit en fantasie zijn zeker een belangrijk pluspunt bij deze hondensport.

De oefeningen worden bij ons (Grasheidse hondenvereniging) altijd aangeleerd via positieve trainingsmethoden. O.a. clickertraining is aan te raden. Door de motiverende aanleermethode vindt de hond het geweldig leuk, en dat straalt hij ook uit tijdens het dansen.

Samen plezier hebben is de doelstelling. Ook de band tussen mens en dier wordt door de gezamenlijke training versterkt.

GHV Logo
Copyright © 2023 CodeKitchen
All right reserved.
Clicky